Menu Sluiten

Wat is theatersport

Theatersport is improvisatietheater: de tekst, het onderwerp en de rollen zijn van te voren niet vastgelegd, zoals in een toneelstuk. In een team van 4 spelers spelen we scenes met suggesties van het publiek. Die scenes noemen we ‘games’.

Games

Een game heeft een aantal van te voren bekende elementen, waar we tijdens de trainingen mee oefenen. Er zijn bijvoorbeeld raadgames, muzikale games, games zonder praten, games met veel beweging en nog vierhonderd varianten.

Wedstrijd

Tijdens een wedstrijd speelt het team van Niet Bepaald Doorsnee tegen een team van een andere vereniging (en daarom heet het ook een sport!). Als we ‘thuis’ spelen, is dat in Theater Artemis in Den Bosch. De teams dagen elkaar uit om verschillende spelvormen te laten zien, verschillende games dus. Daarvoor krijgen ze punten van de ‘rechters’ op inhoud, amusement en techniek. En rozen van het publiek!

Onze eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 21 oktober 2023 in Theater Artemis, Den Bosch. Hou onze social kanalen in de gaten voor meer info!

Publiek

Het publiek speelt een belangrijke rol. Zij geven suggesties die de spelers meenemen in hun spel. Bijvoorbeeld een emotie, een beroep, een locatie of een dilemma. Het publiek beloont mooi spel door rozen te gooien. En als ze het niet eens zijn met de punten van de rechters, mogen ze dat laten blijken door natte sponzen te gooien. Naar de rechters, wel te verstaan. Tijdens trainingen geven de medespelers die suggesties voor de games.

wedstrijd publiek theater artemis niet bepaald doorsnee