Menu Sluiten

NBD in de SPOTLIGHTS

Patries en Selma

Met deze rubriek zetten we onze leden in de spotlight om zo wat achtergrond te delen over onze leden. We trappen af met onze club “oudsten” Patries en Selma. Patries is een van de oprichters van NBD en Selma zat in de eerste lichting leden. Beiden dus leden van het eerste uur. Voor de training op dinsdagavond nuttigen ze altijd een gezamenlijke maaltijd. Ze kennen elkaar goed en lang en zijn goede vriendinnen. Het is dan ook niet meer dan logisch dat Selma en Patries de kamer delen in het NBD trainingsweekend.

Sinds wanneer en hoe lang zit je al bij NBD?
Selma: Ik ben lid sinds 2001
Patries: En ik vanaf het begin. Samen met Karin, Birgit, Miriam en Odette heb ik de club opgericht. We hebben de naam bedacht en de club ingeschreven per notariële akte.

Had je theater(sport) ervaring voordat je bij NBD kwam?
Selma: Uit verveling maakte ik en keuze uit het aanbod van het cultureel centrum in Apeldoorn. Ik was verhuisd vanuit Utrecht naar de stad waar ik werkte. Het leek me ‘wel leuk’, gewoon om te proberen en iets te doen te hebben ’s avonds.
Patries: Ja, ik heb een beginners- en vervolgcursus gevolgd en daarna heb ik een paar jaar bij Zoetelieve gespeeld.

Wat vind je zo leuk/het leukste aan theatersport en waarom?
Selma: Samenspel; het plezier van het opbouwen met en uitdagen van je medespeler. Langzaam hints geven bij een raadgame, het aanwakkeren van emotie of het uitvergroten van probleem.
Patries: Samen spelen en elkaar laten stralen!

Welke game(s) vind je het leukste en welke game(s) totaal niet en waarom (niet)?
Selma: Ik houd erg van raadgames. Dus de Morning After waarin je wakker wordt na een bijzondere nacht en je moet raden wie je zelf bent, met hulp van de hints van je date en vice versa. Ik vind solo’s niet leuk en ook bijvoorbeeld de survivor waarbij er een speler overblijft en alle rollen op zich moet nemen en de totale scene laat zien die door vier spelers werd opgezet.
Patries: De Dubbele dub vind ik erg leuk. Bij deze game ben je de stem van je medespeler en je medespeler doet jouw stem. Daarnaast vind ik scenes met weinig tekst en zonder clowneske toestanden, het leukst. Ik houd ook niet zo van slow motion commentator en scenes met slapstick achtige dingen er in.

Als je 1 (2 mag ook) hoogtepunt moet kiezen van al je jaren bij NBD, wat is dat?
Selma: Het is geen specifiek moment, maar een gevoel; het vrije gevoel van lekker spelen met een groep die daar samen voor gaat. Dingen doen die ik op andere momenten niet doe; nepvechten met haren trekken en wurgen, heel vals in relaties zijn, het lidmaatschap van een obscure vereniging of het wereldkampioenschap koffiecup werpen.
Patries: Mijn terugkeer in de club na een lange periode van ziek zijn en sowieso dat ik nog kan spelen.

Wat wil je meer zien/doen bij NBD?
Selma: Ik wil meer van hetzelfde.
Patries: Meer uitwedstrijden en nog heel lang samen spelen.

Omschrijf elkaar in het kort met TIPS en TOPS
Selma over Patries: Ik kan Patries vertrouwen; in het spel houdt ze overzicht en kan ze daardoor goed afronden of de scene een zetje geven. Ik vind het ook top dat we – omdat we elkaar zo goed kennen – regelmatig inside jokes in het spel verwerken. Patries kan ook lekker mopperen, ik weet inmiddels hoe ik kan filteren en waar ik wel en niet op hoef in te gaan.
Patries over Selma: Tops: Selma is een verbinder (niet alleen in spel), ze overziet de hele scene, rust, talig en rust. Tips: Je mag best eens groter spelen. 😉

Op wie of welk duo zet je de volgende spotlights en op welke brandende vraag wil je graag
antwoord hebben?

Selma & Patries: Wij willen graag Inge en Ilse in de spotlights zetten. Hoe is het om steeds met elkaar verward te worden en wat zijn de overeenkomsten enverschillen tussen jullie?

Nog een nabrander die iedereen MOET weten?
Selma: Ik daag iedereen uit in tafelvoetbal en 30 seconds.
Patries: Het lijkt me erg leuk om een “Allstar-wedstrijd” te houden met onze oud leden.